Izvor: Blic, 24.Dec.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“KOD UČENJA JE BITNA ORGANIZACIJA, DOSTA RADA I LJUBAV” Za troje najboljih studenata po 500 KM

Opština Prnjavor izdvojila je po 5.000 KM za troje ovogodišnjih dobitnika studentske nagrade, dok je svih 11 studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za ovu nagradu dobilo turističko putovanje u Beč.

Novčanu nagradu su dobili studenti Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić i Miroslav Živković, te Matematičkog fakulteta u Beogradu Milica Đukić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je danas organizovao prijem za ovih 11 studenata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svi imaju prosek ocena viši od 9,5 kaže da je namera lokalne vlasti bila da se pronađe način da nagrade najbolje studente sa područja ove opštine.

- Na njima je budućnost naše lokalne zajednice, ali i Republike Srpske. Suština nagrade nije bio trenutni rezultat, nego kontinuitet postignutih rezultata tokom celog školovanja - rekao je Tomaš.

On kaže da su vrednost opštine i škole, mostovi, putevi, ali da je prava vrijednost Prnjavora u ovih 11 mladih ljudi.

Student šeste godine Medicinskog fakulteta u Banjaluci Jovana Jevđić, uverena je da će njena profesionalna budućnost biti vezana, ako ne za Prnjavor, onda sigurno za Republiku Srpsku.

Govoreći o toku školovanja Jevđićeva je naglasila da je na samom početku bilo teško, ali da je presudila ljubav prema medicini.

Miroslav Živković koji je Medicinski fakultet u Banjaluci završio kao student generacije sa prosečnom ocenom 9,83 kaže da je kod učenja bitna dobra organizacija vremena, dosta rada i ljubavi prema poslu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.