Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Jan.2012, 23:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Jednostavan zimski ručak
Od namirnica karakterističnih za zimske dane možete pripremiti neobične obroke. Probajte rustičnu čorbu, vegetarijanski miks, knedle sa kiselim kupusom, zimsku salatu ili krompir sa šampinjonima. Rustična čorba Za 4 osobe: 200 g bijle repe, 500 g praziluka, 1 l povrtnog bujona iz kocke, 4 kriške integralnog domaćeg hljeba, 20 g struganog kačkavalja, 4 kašike maslinovog ulja, malo struganog muskatnog oraščića, so i biber. Očistite praziluk, uklonite mu zelene listove i korjenast deo, repu oljuštite, sve operite, osušite i isecite na tanke kolutiće. U većoj šerpi zagrijte ulje i na njemu nekoliko minuta dinstajte repu, sipajte ključali povrtni bujon,
Nastavak na BanjalukaLive.com...