Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jul.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Srebrenica i Sarajevo treba da budu distrikti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da Srebrenica treba biti distrikt sa posebnim režimom, kao i da bi i za Sarajevo bilo bolje da je distrikt nego da je ovako podijeljeno. Izetbegović, koji je i visoki funkcioner SDA, naglasio je da ova stranka predlaže da Sarajevo preraste u distrikt, što bi podrazumijevalo da se grad proširi na deset prijeratnih opština, a možda obuhvati i Kiseljak da Hrvati budu uključeni. On je naglasio da još nije dobio original pisma koje mu je uputio nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić na engleskom jeziku, ali ga je pročitao

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Radovanović: Srbi nikad neće prihvatiti ideju Sarajevo distrikt

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2012, 14:15

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović izjavio je danas da je za sarajevske Srbe apsolutno neprihvatljiva ideja koju je plasirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović da Sarajevo treba da bude distrikt.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.