Izetbegović: Bez obzira na izazove BiH želi punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji

Izvor: Blic, 21.Jun.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Bez obzira na izazove BiH želi punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji

BiH je odlučna u nastojanjima da stekne punopravno članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) bez obzira na sve izazove, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tokom današnjeg susreta u Sarajevu sa delegacijom STO.

Izetbegović je istakao da BiH u potpunosti opredeljena za integraciju u međunarodni multilateralni trgovinski sistem STO i dobijanje punopravnog članstva.

Novi predsjednik radne grupe za pristup BiH Svetskoj trgovinskoj organizacji mađarski ambasador Rajmund Kiš istakao je da je članstvo u toj organiaciji preduslov za EU, te da u ovom prestižnom klubu ima mesta i za BiH.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.