Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz pera pesnikinje iz Brčkog rađaju se Hasanaginice drugačije sudbine

Nataša Subašić, pesnikinja iz Brčkog, uskoro će u Hrvatskoj objaviti knjigu "U sobi njenih misli".

U pitanju je njeno šesto delo, od kojih samo prvo nije objavljeno u susednoj državi.

Stil joj se razvija svakom objavljenom knjigom, ali je vidljivo da su "muško-ženski odnosi ono što je najviše zanima, neiscrpna tema koja je uvek nadahnjuje".

- Svaka savremena žena, a naročito one koje pripadaju kategoriji umetnica, spisateljki i slično, ruše postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predrasude o ženi. Kada je u pitanju žena pisac nesumnjivo je da se radi o osobi koja na neki način sahranjuje milenijumsku mušku svest o ženi, pa i o ženi u književnom diskursu. Rađaju se nove Ane Karenjine, nove Hasanaginice, nove Penelope, Antigone, nove gospođe Bovari, koje sudbinu žena u književnosti preusmeravaju u drugom i drugačijem pravcu - napisala je u recenziji nove knjige Fikreta Jašić, magistar komparativne književnosti i bibliotekarstva.

Ocenila je da je jedna od njih svakako i Nataša Subašić, koja je "na putu izgradnje svog feminističkog stila i teksta".

Prevodilac gestovnog jezika za gluva lica

Nataša Subašić je rođena 1989. u Jajcu. Kao dete, u petoj godini života, zbog rata se doseljava u Brčko gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, smjer Predškolsko obrazovanje/Vaspitač. Zvanični je prevodilac gestovnog jezika za gluva lica.

Zbirke pesama

"Dodir opasnosti" (2008.)

"Genetičko sećanje" (2009.)

"Opet da se rodim" (2010.)

"Plesačica" (2013.)

"Vrela krv" (2016.)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.