Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić prihvatio Inckovo izvinjenje

Drago mi je što je Valentin Incko pojasnio svoj stav i na taj način ispravio nepravdu koju je naneo svim stanovnicima Republike Srpske, koji 9. januar doživljavaju kao svoj praznik, rekao je Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda.

- Nadam se da su svi iz ovog izvukli pouku i da su ovakve teške izjave, koje su potpuno neprimerene, više nikada neće događati od strane predstavnika međunarodnih institucija - naveo je on za BN i dodao kako bi voleo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uopšte nije došlo do neprimerenog poređenja Dana Republike Srpske sa danom osnivanja NDH.

Smatra da su nakon ovog izvinjenja stvoreni svi preduslovi da može da učestvuje u radu Saveta za implementaciju mira.

- Sutra ću biti prisutan na sednici na kojoj nisam imao nameru da budem, da nije bilo ovog izvinjenja - zaključio je Ivanić.

Lider NDP Dragan Čavić, Branislav Borenović, presednik PDP, kao i lider SDS Vukota Govedarica još nisu obelodanili hoće li učestvovati na sastanku Saveta za sprovođenje mira, koji organizuje visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, 8. decembra.

Svoje prisustvo srpski političari su uslovili izvinjenjem Valentina Incka zbog izjave date početkom godine u kojoj je u isti kontekst stavio NDH i Republiku Srpsku.

OHR je saopštio da je visoki predstavnik pre nekoliko meseci detaljno objasnio svoju izjavu i izrazio žaljenje zbog činjenice da je ona pogrešno citirana, a potom i pogrešno protumačena.

- Takođe, visoki predstavnik nije imao nameru da bilo koga uvredi. Bez obzira, on upućuje svoje žaljenje onima koji su mogli biti povređeni zbog njegove pogrešno interpretirane izjave - naveli su iz OHR.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.