Ispovijest žene vatrogasca: Trudnica je htela da skoči u vatru za decom

Izvor: Cafe.ba, 08.Nov.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovijest žene vatrogasca: Trudnica je htela da skoči u vatru za decom

Vatrogosac Biljana Predić (28) prepričava kako je doživjela najtežu intervenciju do sada, u ponedeljak u selu Miroč kod Donjeg Milanovca.

Iz plamena je izvukla Kseniju Nikolić (26) i dvoje djece dok spasa nije bilo za bebe Dragicu (3) i Mirjanu Bosiljkanović (2).

"Na poziv da se dogodio požar, krenuli smo sa dva vozila. Auto-cisterna je morala da ide zaobilaznim putem zbog nepristupačnog terena, pa sam s kolegom u drugom vozilu stigla za deset minuta do kuće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Znala sam da u toj porodici ima puno dece i za njih sam se najviše bojala. Ugledali smo trudnicu sa dvoje dece, tik uz plamen. Plakala je i zapomagala da su joj mlađa dva deteta ostala u vatri. Bilo je stravično. Žena je htela da se vrati u zapaljenu kuću. Jedva sam je zadržala", priča Biljana Predić za Blic.

Hrabra Biljana, koja je dvije godine u odijelu vatrogasca, tada je ugledala da se vatra širi iz kuće i da će zahvatiti štalu sa sijenom.

"Nije bilo vremena za gubljenje. Ali, problem je bio što tamo nije bilo vode, a cisterna još nije stizala. Uzela sam kofu, punila je vodom iz nekog bureta i gasila koliko sam stizala. U jednom trenutku sam se okrenula i videla trudnicu kako trči, nosi kofe i gasi plamen. Neverovatno mi je bilo da žena, koja je u tom trenutku bila svesna da za dvoje dece nije bilo spasa, skupi hrabrosti i gasi vatru", prepričava Biljana.

Ona kaže da je u jednom trenutku uhvatila trudnicu za ruku i odvojila je u stranu.

"Rekla sam joj, molila je kao žena ženu, da stane. Rekla sam joj da neću nju da izgubim i da ne ulazi više u vatru. Strahovala sam da može da se otruje u dimu. Ona je opet plakala, a mi smo nastavili da gasimo požar vodom iz cisterne koja je stigla", kaže Biljana.

Ksenija Nikolić se porodila u Majdanpeku dan poslije požara i dobila sina. Otac Živojin Bosiljkanović je nastradale djevojčice sahranio na seoskom groblju prije dva dana.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.