Ikonopisac diluje drogu!

Izvor: Press, 20.Dec.2010, 05:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikonopisac diluje drogu!

Goran Despenić iz Banjaluke uhapšen zato što je u svom stanu prodavao marihuanu i maloletnicima davao da je probaju. Policija prilikom pretresa pronašla 200 grama „trave" i nekoliko džointa
Goran Despenić (57) iz Banjaluke uhapšen je u subotu pod sumnjom da je dilovao marihuanu i da je u svom stanu u ulici Marije Bursać maloletnicima davao da je probaju!

Kako saznajemo u Centru javne bezbednosti Banjaluka, Despenić je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jer su inspektori za narkotike u njegovom stanu pronašli 200 grama osušene marihuane, spremne za upotrebu. Policija je u stanu zatekla desetak mladića, među kojima i dva maloletnika, kojima je Despenić prodavao „travu" i pre toga davao da je probaju.
- Radom na terenu inspektori za narkotike došli su do informacije da Despenić u svom stanu diluje drogu. Po nalogu suda izvršen je pretres stana, koji se nalazi u centru Banjaluke, nedaleko od parka Petar Kočić. Tom prilikom inspektori su zaplenili 200 grama marihuane, nekoliko „džointa" i rizlu za motanje marihuane - kaže Presov izvor iz policije.
Isti izvor navodi da su inspektori bili šokirani kada su u stanu zatekli golobrade mladiće, koji su i po 30 godina mlađi od osumnjičenog Despenića.
- Kao da smo usred Amsterdama upali u neki „kofi šop". Mladići su svakodnevno dolazili kod njega „na druženje", zajedno su pušili marihuanu, a u stanu je vršena i kupoprodaja. Tokom racije na mladićima se videlo da su bili pod uticajem droge. Izgledali su „usporeno", oči su im bile crvene, a zenice raširene, što su uobičajene reakcije kod konzumenata marihuane - objašnjava naš sagovornik, koji je dodao i da je Despenićev stan bio izuzetno prljav i neuredan.
Stanari kažu za Press RS da im Despenić nikada nije stvarao probleme, ali tvrde da je on oduvek bio ekscentričan i „na svoju ruku". To su pripisivali činjenici da je reč o umetniku koji se bavi slikanjem, vajanjem i izradom ikona u bakru, što mu je bio izvor prihoda.
- On nije zaposlen i uglavnom je zarađivao prodajom tih ikona. Živi sam i niko od stanara ne može da se požali na njegovo ponašanje. Nije stvarao buku, uvek bi se učtivo javio i pozdravio. Svi smo znali da se kod njega u stanu nešto dešava jer jednostavno nije normalno da „reka" omladine svakodnevno ulazi i izlazi iz te kuće. Tek kada je policija upala u stan, saznali smo o čemu se radi i sada me duša boli zbog te dece - rekla je komšinica, koja nije želele da joj bude objavljeno ime.
Ona navodi da Goran Despenić iza sebe ima dva braka i dvoje odrasle dece, sina koji živi u SAD i ćerku koja živi u Zagrebu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zatečen u stanu sa drogom

Izvor: RSplaneta.com, 20.Dec.2010

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka lišili su slobode Gorana Despanića /57/ iz Banjaluke zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i omogućavanja uživanja opojnih droga. Kod Despanića je, prilikom pretresa stana u Ulici Marije Bursać u Banjaluci, koji on koristi, pronađeno...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.