Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGRE OKO SPORTA Skupštinu ŽKK Orlovi obezbeđuje agencija, stigla i policija

Prvi put u istoriji Ženskog košarkaškog kluba Orlovi, ali verovatno i ostalih sportskih kolektiva u Banjaluci, desilo se da sastanak Skupštine, koji je u toku, obezbeđuju pripadnici neke od agencija za zaštitu.

Pojedincima je zabranjen ulaz na zasedanje, a na vratima sale na Šumarskom fakultetu, gde se održava Skupština, stoje pripadnici agencije za zaštitu. Pojavili su se i pripadnici policije na poziv Ernesta Basala, jednog od članova Skupštine kojem je zabranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prisustvo.

Ispred ulaza u salu gde se održava Skupština okačeno je obaveštenje sledeće sadržine: “Na osnovu Statuta ŽKK Orlovi Banjaluka, po članu 42, 46, 48, 49, 52, 140, 147 i 148, brišu se iz članstva kluba: Ernest Basalo, Saša Anić, Siniša Protić, Izabela Marković, Nevena Pleško, Una Bošnjak, Nataša Trninić, Kristina Skočajić, Milica Ćuk i Danijela Popović”.

Obaveštenje je potpisao predsednik Upravnog odbora Luka Lugonja.

Osim njih, još desetak osoba je čekalo da uđe na Skupštinu, ali im to nije dozvoljeno.

Basalo je, inače, bivši trener, a pomenute devojke su košarkašice koje su ga podržale kada je smenjen, te su napustile jednu prvenstvenu utakmicu kako bi mu se pridružile na tribinama.

Skupštine su, po pravilu, otvorenog tipa, na njima je svima dozvoljena diskusija, a pravo glasa imaju samo članovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.