Hrvatska: Južni Jadran izbacuje leševe

Izvor: Mondo, 22.Feb.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Južni Jadran izbacuje leševe

U južnohrvatskom akvatorijumu od početka 2000. godine do danas pronađeno je 28 tela nastradalih ljudi, od kojih je većina ostala neidentifikovana.

Prema podacima, na južnom Jadranu godišnje se pronađu najmanje dva leša, a najviše ih je pronađeno 2008. kada je more na obalu izbacilo pet tela.

Kako je primećeno, leševi se uglavnom pojavljuju nakon dužeg razdoblja duvanja snažnog južnog vetra.

Stručnjaci pretpostavljaju da su nastradali ljudi najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Albanci koji su pali u more tokom akcije razvijenog šverca ljudima i drogom u Otrantskom prolazu između Albanije i Italije, piše "Slobodna Dalmacija".

Samo za mesec dana 2011. godine pronađena su tri tela, a više tela pronađeno je i 2002. i 2005. godine, uz obalu dubrovačkih ostrva.

Prvi leš pronađen je 2000. godine u moru pokraj ostrva Obljaka u opštini Blato, a ubrzo tela su pronalažena nedaleko od ostrva, a najviše na 'pučinskim' stranama Mljeta i Lastova i poluostrva Pelješca.

Po nepisanom pravilu, u takvim slučajevima patolozi su uvek zaključivali da su tela u moru pre pronalaska provela najmanje 40-50 dana, a kako prenosi t-portal.hr., uspeli su da identifikuju samo tri leša.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

More izbacilo 28 tela, većina neidentifikovana

Izvor: Akter, 22.Feb.2013

U južnohrvatskom akvatorijumu od početka 2000. godine do danas pronađeno je 28 tela nastradalih ljudi, od kojih je većina ostala neidentifikovana

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.