HRVAT KAO LETVA: Vozio sa 4,28 promila alkohola!

Izvor: Kurir, 26.Avg.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVAT KAO LETVA: Vozio sa 4,28 promila alkohola!

Pijanog vozača sudija kaznio zatvorskom kaznom zbog vožnje u stanju teške alkoholisanosti

Dok bi normalan čovek s 4,28 promila alkohola u krvi završio u alkoholnoj komi boreći se za život, Kninjanin je prošle srede seo u automobil rizikujući svoj i tuđe živote. Saobraćajni policajci prošle srede u Kninu su uhvatili ‘kapitalca’ po izmerenim promilima. U 10.50 sati zaustavili su "golf" šibenskih registracijskih oznaka kojim je pijan upravljao 47-godišnji Kninjanin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Izmerili su mu čak 4,28 promila alkohola u krvi.

Policija nije objavila je li pijan vozilom krivudao po putu ili su ga nasumično izdvojili iz prometa i alkotestirali. Pijanca su na otrežnjenje odveli u Policijsku stanicu Knin, a sutradan su ga priveli sudiji Prekršajnog suda. On ga je nakon trežnjenja kaznio zatvorom.

Koncentracija alkohola u krvi od četiri promila većini ljudi izaziva alkoholnu komu i moguću smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tokom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tečnost iskašljala iz pluća.

Hrvatski rekorder je Makaranin kojem su 2003., kada je imao 25 godina, pri intervenciji zbog porodičog nasilja, utvrdili čak 7,44 promila. Josip Grubešić Ćozo (52), Novotravničanin iz Osijeka, 2009. je preživio 6,9 promila alkohola u krvi. Ne samo da nije bio u alkoholnoj komi nego je i suvislo odgovarao na pitanja lekara. Kad su mu dali infuziju, koncentracija alkohola pala je tek na 5,9 promila. Zato su mu svakih 15 minuta postavljali pitanja, a on je isto odgovarao. Kad su ga, nakon sat vremena i pri 5,9 promila, četvrti put počeli ispitivati, iživcirao se.

- Dobro, tko je tu pijan? Već sam vam tri puta odgovorio - rekao je. Grubešić je tvrdio da svaki dan popije barem litru konjaka ili rakije te da se ne smatra pijancem.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVAT KAO LETVA: Vozio sa 4,28 promila alkohola!

Izvor: Dzungla.org, 26.Avg.2013

Pijanog vozača sudija kaznio zatvorskom kaznom zbog vožnje u stanju teške alkoholisanosti OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.