HGSS: U rijeci tražimo tijelo, djevojka nije mogla preživjeti

Izvor: Cafe.ba, 19.Mar.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HGSS: U rijeci tražimo tijelo, djevojka nije mogla preživjeti

Potraga za nesretnom djevojkom koja je u srijedu pala u rijeku Orljavu nastavlja se i danas. U 8 sati je održan koordinacijski sastanak policije i HGSS-a u Požegi

Pretražili smo područje oko slapa. Radi se o vrlo složenoj potrazi jer je voda na tom mjestu vrlo brza i vodostaj je visok. Evidentno je da tražimo tijelo jer nakon toliko vremena od samog pada u vodu nema nikakvih izgleda da je djevojka živa, rekao nam je pročelnik požeške stanice HGSS-a Dario Švajda.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />Potraga za nesretnom djevojkom nastavlja se i danas. U 8 sati je održan koordinacijski sastanak policije i HGSS-a. Na terenu su vatrogasci, policija, HGSS. Iz Osijeka dolaze profesionalni ronioci. Pretraživat će rijeku Orljavu s lijeve i desne strane, do 5 km nizvodno.

Podsjetimo, na brani kod rijeke Orljave u Cerničkoj ulici u Požegi u srijedu navečer mladić A.P. (20) i državljanka BiH A.P. (18) upali su u rijeku. Dečko je uspio izaći iz rijeke i odvezla ga je Hitna pomoć. Doznajemo da je pušten na kućnu njegu.

Djevojka je navodno ostala zarobljena ispod slapa. Na teren su izašli GSS-ovci, ronioci, policija, vatrogasci. Uvjeti za potragu su loši, voda je hladna, a brana se ne može zatvoriti jer bi za to trebalo 24 sata.

Oko 22 sata potraga je obustavljena. Djevojka nije pronađena. Ispod mosta je pronađen samo njezin ruksak.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o mladiću iz Požege, a djevojka se iz Istre s majkom doselila u Požegu, gdje studira.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.