Grom ubio ženu na livadi, drugu teško povredio

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grom ubio ženu na livadi, drugu teško povredio

Biljana Marjanović (42) iz Kneževa poginula je u nedelju posle podne kada ju je udario grom u selu Šolaji u blizini Kneževa.

Nezapamćena tragedija: Kneževo

Nesreća se dogodila u nedelju oko 17 časova na njivama zvane Gromilica u tom selu, a osim nje teško je povređena i Pera Stojanović (72) koja se nalazi na lečenju u banjalučkoj bolnici. Prema pričama meštana Biljana i Pera su taj dan otišli na livadu gde su odveli stoku na ispašu.

- Čula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam da ih je u nedelju bilo dosta na toj livadi kada je krenula jako da pada kiša i da grmi. Marjanovićeva i Stojanovićeva su se sakrile ispod nekog većeg trna da ne pokisnu. Ostali meštani ostali su na livadi, a među njima je bio i Biljanin svekar - rekla je jedna od meštanki.

Prema njenim rečima, u jednom trenutku grom je udario u drvo ispod kojeg su se one krile i Biljana je ostala mrtva na mestu, dok je Pera teško povređena.

- Svi su odmah pritrčali da im pomognu, ali Biljani nije bilo spasa. Ne telu su bile vidljive opekotine od groma i neko je od njih odmah pozvao njenog supruga Dragomira i rekao šta se desilo - ispričao je naš sagovornik. Dragomir je brzo stigao do livade i ostao je šokiran kada je video šta se desilo. On je odmah u vozila stavio i Biljanu i Peru i odvezao ih u Dom zdravlja u Kneževo. Međutim, kod Marjanovićeve lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je Stojanovićeva prebačena u Banjaluku.

Meštani Šolaja kažu da se još ne mogu oporaviti od šoka kada su čuli šta se desilo i kažu da ne pamte da je nekad neko u ovom selu poginuo od udara groma.

- Biljana je bila divna žena koja je često pomagala komšijama. Suprug joj je iz ovog sela i oni tu već dugo žive. Bila je jako vredna žena i uvek raspoložena i nasmejana - kaže jedna od komšinica. Biljana i Dragomir Marjanović imaju troje odrasle dece.

Opekotine po grudima i trbuhu

U Univerzitetskoj bolnici - Kliničkog centra Banjaluka rekli su da je Stojanovićeva primljena oko 22 časa. „Primljena je sa opekotinama po grudima i trbuhu, primarno je zbrinuta i van životne opasnosti“, rekao je lekar Nikola Baroš.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.