Gradski vidikovac umesto okupljališta narkomana

Izvor: Blic, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski vidikovac umesto okupljališta narkomana

Uprava grada ugovorila je sa Institutom za građevinarstvo izradu projektne dokumentacije za sanaciju planinarskog doma na Šibovima. Kako su nam rekli u Odeljenju za komunalno-stambene i poslove saobraćaja, radovi bi trebalo da koštaju 100.000 konvertibilnih maraka, a novac je obezbeđen iz budžeta grada.

- Kada projekat bude završen, uslediće izbor najpovoljnijeg izvođača radova - objašnjavaju u upravi grada.

U Institutu za građevinarstvo su nam rekli da Dom neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti dograđivan ili proširivan, već samo popravljen, a da je akcenat stavljen na spoljašnje uređenje. Tako će biti uređeno igralište, rasveta i prostor za decu, dok će poljski, drveni toaleti biti zamenjeni eko-toaletima.

Po procenama, projekt bi mogao da bude završen do kraja sledeće sedmice, a najviše novca biće iskorišćeno za poslove već navedenog spoljašnjeg uređenje Doma.

Dvorište Planinarskog doma je, zbog zapuštenosti i neosvetljenosti, vremenom postalo idelano mesto za okupljanje narkomana, a kako bi to ubuduće bilo sprečeno, biće angažovan i čuvar.

Osim toga, na Domu je uništena ograda, prozori i vrata su odavno polupani, a zidovi ispisani grafitima.

- Objekat je stabilan, a neće predstavljati problem da se i unutrašnjost popravi, iako u njoj ima mnogo oštećenja i na nekim mestima je faktički uništena. Krov je takođe u veoma lošem stanju, a najviše je stradala fasada - navode u Institutu za građevinarstvo.

Put koji vodi do Doma je iz oba smera asfaltiran, ali se svi slažu da bi još trebalo poraditi na uređenju okolnog terena, kako bi se iz Planinarskog doma, odnosno prostora oko njega, pružao zaista jedinstveni pogled na grad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.