Izvor: Blic, 05.Avg.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUBITAK TEŽAK 9 MILIONA KM  I u ovoj godini RiTE Ugljevik u finansijskom minusu

Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Ugljevik i u ovoj godini „proizvodi“ gubitke u poslovanju.

U polugodišnjem finansijskom izveštaju za 2016., objavljenom na Banjalučkoj berzi, navodi se da je ovo elektro-energetsko preduzeće ostvarilo neto gubitak od 9.080.737 KM, piše agencija Fena.

Ostvareni negativni finansijski rezultat poslovanja rezultat je činjenice da su ukupni prihodi RiTE Ugljevik za pola godine bili 59.679.905 KM, a rashodi 68.760.642.

Menadžment >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog preduzeća tvrdi da je gubitak rezultat neostvarene proizvodnje u period od 20. do 30. juna ove godine zbog obavljanja redovnog godišnjeg remonta.

- Na iskazani gubitak uticalo je i smanjenje vrednosti zaliha učinka u iznosu od 3,8 miliona KM, a kao posledica smanjenja količine uglja na zalihama za 110.538 tona na dan 30. juna u odnosu na početak godine – navode u menadžmentu ovog preduzeća.

Ponovo se pravdaju i uplatama u Fond solidarnosti RS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.