GACKO Čuvao krave, pa zamalo ubijen iz pištolja

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GACKO Čuvao krave, pa zamalo ubijen iz pištolja

Kada je rano jutros pošao da izvede krave na ispašu, Slobodan Golubović iz varošice Avtovac nadomak Gacka nije ni slutio da bi ga to moglo koštati života.

Dok je krave prevodio preko puta iz pravca Bileće naišlo je vozilo marke Golf 1. Iznerviran što mu se stoka našla na putu, vozač inicijala V. B. iz Bileće je potegao pištolj na iznenađenog Slobodana, koji je odmah slučaj prijavio policiji, prenosi mojahercegovina.com

V. B. je lišen slobode, a službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastavljaju dalji rad na dokumentovanju dela.

Još uvek potresen, Slobodan priča da nisu retki verbalni sukobi između nestrpljivih vozača i stočara na tom delu magistralnog puta Gacko-Bileća.

- Nekih 50-tak ili više domaćinstava svoju stoku proteruje tuda ujutro i uveče. Često nailazimo na psovke, podsmehe, dobacivanja, sirene, turiranja, ali ovo nismo očekivali. Čovek je prvo zaustavio auto, a onda udario moju kravu jednom, pa kad sam počeo da vičem i drugi put, valjda u želji da je stera sa kolovoza. U ljutnji sam podigao štap i udario po autu. U tom momentu je izašao čovek, goloruk, ne mogu da se setim da li je nešto govorio. Potom se okrenuo, vratio ka autu i uzeo pištolj. Pretpostavljam da mu je bio na dohvat ruke, verovatno na suvozačevom sedištu. Vidio sam da mi prilazi, a ja sam stajao mirno, kao na streljanju. Prislonio mi je pištolj na desnu slepočnicu dok me je drugom rukom uhvatio za mišicu - priča nam uznemireni Slobodan.

Kaže da se ne seća da li je u tom trenutku čovek koji mu je pretio pištoljem nešto govorio ili ne, jer je kaže, doživeo potpunu blokadu.

- Trajalo je to 15-tak sekundi, zatim je spustio pištolj i vratio se u automobil. Ja greškom govorim da ću zvati policiju, a on nehajno dobacuje – “zovi slobodno”. Policija ga je zaustavila pred stanicom u Gacku, ali pištolj nisu pronašli. Pretpostavljam da ga se negde usput oslobodio - opisuje Slobodan svoje traumatično iskustvo od jutros.

U saopštenju koje je dostavljeno iz CJB Trebinje se kaže da je - jutros oko 7 časova prijavljeno da je jedno lice pretilo upotrebom vatrenog oružja drugom licu. Policijski službenici PS Gacko su identifikovali lice inicijala V.B. iz Bileće, a dežurni tužilac je okvalifikovao događaj kao krivično delo “Izazivanje opšte opasnosti”. Lice je lišeno slobode, a dalji rad na dokumentovanju dela se nastavlja. -

Slobodan se nada da će se okolnosti brzo rasvetliti i kaže da je srećan što je preživeo. U glavi premotava film od jutros i ne može da shvati da neko nosi pištolj sa sobom kad krene na posao, a još teže da ga olako može poteći na druge.

Pored svega Slobodan smatra da je dužnost svakog građanina da ovakve stvari prijave policiji jer ćutanjem i prikrivanjem daje se alibi nasilnicima, koji pomisle da su iznad zakona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.