Izvor: Blic, 04.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski turnir okončan ubistvom

SRBAC - U selu Sitneši kod Srpca, u noći između četvrtka i petka, sat iza ponoći dogodila se tragedija na igralištu za mali fudbal. Ubijen je Miodrag Vučić (28) vozač u preduzeću „Ciklon" u Srpcu, potvrdio nam je njegov ujak Miodrag Vrsajković. Tom prilikom maloletnik R.B (16) je ranjen.

Za ubistvo je osumnjičen M. Š. (18) iz istog sela - izjavio je Radenko Miodragović, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka.

- Ubistvo se dogodilo u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sitneši u opštini Srbac, oko 50 minuta posle ponoći, između četvrtka i petka, kod fudbalskog igrališta kraj istoimene seoske osnovne škole gde se 2. avgusta održao turnir u malom fudbalu. Tu je u kasnim časovima došlo do verbalnog sukoba, odnosno svađe grupe mladića. Jedan od njih, M. Š. (18), potom je otišao do kuće, uzeo automatsku pušku i vratio se do igrališta gde je ispalio rafal. U toj paljbi ubijen je Miodrag Vučić (28), a ranjen maloletni R. B. (18) kojem je ukazana lekarska pomoć i obavešteni smo da je izvan životne opasnosti – rekao je Miodragović.

Prema njegovim rečima, osoba koja je pucala, osamnaestogodišnji M. Š., ujutro se prijavio policiji.

- On je uhapšen i u petak u popodnevnim časovima predat Okružnom tužilaštvu Banja Luka uz izveštaj o počinjenom delu – dodao je Miodragović.

Uviđaj na mestu ubistva Vučića i pokušaja ubistva R. B. obavila je ekipa kriminalističke policije iz Srpca i dežurna tužiteljka u Okružnom tužilaštvu Banja Luka Tanja Mrđa.

Posle saslušanja, za osumnjičenog biće zatražen pritvor o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak u Okružnom sudu u Banjoj Luci Želimir Lepir.

Svedok ovog događaja Darko Vujić izjavio je za „EuroBlic" da je osumnjičeni za ubistvo Miloš Šikman prethodno Vučiću pretio.

- Mi smo ostali na igralištu posle završetka utakmice. Šikman je zapretio Vučiću, rekao da će ga ubiti a onda otišao i ubrzo doneo pušku. Ispalio je prvo rafal, nastavio potom i dalje pucati sve dok nisam uhvatio rukom za cev i sprečio ga u tome. Inače, tragedija bi bila i veća - kaže Vujić.

Trgovac u obližnjoj prodavnici Duško Tatić je čuo da se tragedija dogodila i video kako narod beži.

- To je bila velika panika, svi su bežali gde su stigli. Niko ne veruje da se to moglo desiti u ovako mirnom i uzornom selu. Ne mogu ništa reći o motivima, to će istraga pokazati ali smo svi u bolu i neverici - rekao je Tatić.

Miodrag Vrsajković, ujak ubijenog Miodraga Vučića, koji sa sestrom i zetom priprema sahranu, kaže da je u šoku.

- Ko da očekuje takav problem, ništa nam nije bilo sumnjivo niti mi je poznato da su njih dvojica bili u svađi - kaže Vrsajković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.