Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Mar.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film posvećen Srđanu Aleksiću premijerno u Trebinju

U Trebinju će sutra biti prikazan film "Krugovi", reditelja Srdana Golubovića, inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića, koji je poginuo braneći sugrađanina Bošnjaka u Trebinju 1993. godine. Prekazivanje ostvarenja biće premijerno za Republiku Srpsku i BiH, prenosi Srna. Tri paralelne priče u "Krugovima" odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Hale i u Trebinju. U ovom ostvarenju igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić i drugi. Svjetsku premijeru "Krugovi" su imali na festivalu u Sandensu, gdje je film dobio specijalnu nagradu žirija, dok je na nedavno završenom festivalu u Berlinu film dobio nagradu Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/film-i-tv/film-posvecen-srdjanu-aleksicu-premijerno-u-trebinju.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Krugovi premijerno u Trebinju

Izvor: SEEcult.org, 16.Mar.2013, 13:04

Film “Krugovi” Srdana Golubovića premijerno će biti prikazan 16. marta u Trebinju, gradu u kojem se dogodio istiniti dogadjaj kojim je ta potresna drama i inspirisana - herojsko delo mladog Srđana Aleksića, koji je uspeo da spasi prijatelja Bošnjaka od svojih sunarodnika, ali sam tragično stradao.

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.