Fantom ukrao 319.000 maraka

Izvor: Blic, 23.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantom ukrao 319.000 maraka

BANJALUKA - Poslovnica „Folks banke" u tržnom centru „Tempo" u banjalučkoj Ulici Ivana Gorana Kovačića spektakularno je opljačkana, a lopov je iz sefa odneo 319.000 maraka i nestao.

Policiji je slučaj prijavljen u utorak oko 8.25 časova, a procene su da je poslovnica opljačkana najverovatnije proteklog vikenda, u vreme uskršnjih praznika.

Uviđajem utvrđeno da je pljačkaš u objekat ušao bez provaljivanja, odnosno korišćenjem podesnog ili originalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ključa. Kako saznajemo, pretpostavlja se da je pljačkaš dobro poznavao sistem poslovnice banke, odnosno njenu zaštitu, jer je gotovo fantomski ušao, uzeo novac i nestao.

„Nakon ulaska u filijalu, upotrebom odgovarajuće šifre kradljivac je otvorio dva sefa i našao ukupno četiri metalne kase u kojima se nalazio novac u različitim apoenima i valutama", rekli su juče u banjalučkoj policiji.

Posle toga, pljačkaš je u unutrašnjosti šaltera pronašao originalni ključ od ulaznih vrata u prostor gde je smešten bankomat, kao i ključ od kase bankomata, nakon čega je uz upotrebu odgovarajuće šifre otvorio bankomat i iz unutrašnjosti uzeo pet metalnih kaseta sa novcem.

„Folks banke" juče je saopštila da, zbog istrage koja je u toku, ne može navesti detaljne informacije o pljački, niti odgovoriti na pitanja novinara. Banka nije potvrdila ni da li je opljačkana poslovnica u trenutku krađe imala video nadzor. Bezbednosne kamere, inače, postoje u tržnom centru" Tempo", ali policija još nije saopštila da li je pljačkaš snimljen.

Kako saznajemo, kriminalistički inspektori u utorak i juče saslušali su više osoba, ali direktno osumnjičenih, do zaključenja ovog broja „EuroBlica" nije bilo.

Banka ne radi zbog renoviranja

Ekipa „EuroBlica" juče je bila ispred opljačkane poslovnice, ali je ona bila zatvorena, a na zaštitnoj roletni stajao je natpis da je u toku renoviranje prostora. Pljačkaš je, očito, dobro poznavao kompletan sistem obezbeđenja poslovnice i nije slučajno izabrao da banku opljačka u vreme uskršnjih praznika, kad TC „Tempo" nije radio. Ove činjenice bi, verovatno, mogle biti značajne za dalju istragu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Opljačkano 319.000 KM iz „Folks banke“

Izvor: Capital.ba, 22.Apr.2009, 15:37

BANJALUKA, Nepoznati počinilac ukrao je 319.000 KM iz prostorija 'Folks banke' u Banjaluci, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, saopšteno je danas iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/. Djelo je prijavljeno policiji juče u 8.25 časova, a uviđajem je konstatovano da je počinilac podesnim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.