Eyesburn u Banjaluci

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Okt.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Eyesburn" u Banjaluci

Kultni beogradski bend "Eyesburn" nakon dvije godine ponovo gostuje u Banjaluci, a ovaj put svirku će održati u banjalučkom klubu "Castra". Koncert će biti održan u petak, 31. oktobra sa početkom u 22 časa, a organizatori najavljuju sjajnu atmosferu s obzirom na to da će se Nemanja Kojić Kojot i ostatak ekipe prisjetiti klubskih svirki i da će ovo biti prava prilika da se grupa doživi u tom izdanju. Eyesburn je oformljen 1994. godine u Beogradu, u vrijeme kada je "hardkor-rege" kombinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << bila nezamisliva domaćoj pubici u izvođenju jednog domaćeg benda. Energičnom svirkom, zaraznim tekstovima i energijom koju su širili na svakom od nastupa, pedvođeni Nemanjom Kojić – Kojotom, sada već sinonimom za "rege dab" zvuk na našim prostorima, "Eyesburn" su postali jedan od popularnijih bendova domaće generacije. Tokom godina, bend je usavršio svoj specifični zvuk koji prate prepozntljivi tekstovi. Poslije izuzetno burnih i plodnih godina provedenih na muzičkoj sceni na kojoj su jasno ucrtali svoje mjesto, 2006. godine su napravili pauzu. Mnogi su mislili da se bend u potpunosti odjavio pošto je frontmen grupe započeo solo karijeru u okviru "Hornsman Coyote" projekta. Ipak, pet godina kasnije, ponovo su se okupili sa novim pjesmama i u malo izmijenjenoj postavi. Da im popularnost nije manjakala dokazuju sale koje su i poslije ove pauze pune i do 5000 ljudi. Broj ulaznica je ograničen, zato požurite da obezbijedite svoju kartu čija cijena u pretprodaji iznosi 8 KM, dok će se na dan koncerta moću kupiti po cijeni od 10 KM. DISKOGRAFIJA BENDA: 1995. FREEDOMIZED Live - MC - Silver Cross Records 1998. DOG LIFE - CD/MC - Metropolis 2000. FOOL CONTROL - CD/MC - B 92 2001. GABAU! (EP) - CD/MC Metropolis 2002. COOL FIRE (EP) - Ank Steady Spear meets Eyesburn - CD/MC - Ammonite Records 2003. SOLID - CD/MC - B 92 2005. HOW MUCH FOR FREEDOM? – PG {youtube}LHeawOGY-ys{/youtube} (BLLIVE)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

PRODAJA KARATA ZA “KRUG” – “EKV” TRIBUTE BEND

Izvor: kult-URA.com, 29.Okt.2014, 15:24

Ulaznice za godišnji kocert oficijalnog tribute benda legendarne jugoslovenske grupe “Ekatarina Velika” – “Krug” puštene su u prodaju. Koncert grupe “Krug” sa Tanjom Jovićević, povodom obeležavanja godišnjice smrti Milana Mladenovića, održaće se u niškom klubu “Feedback” u...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.