Egipat zabranio film Egzodus: bogovi i kraljevi

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Dec.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat zabranio film "Egzodus: bogovi i kraljevi"

Potparol kompanije "20th Century Fox" izjavio je da je Egipat zabranio emitovanje novog filma Ridlija Skota „Egzodus: bogovi i kraljevi". Egzodus: bogovi i kraljevi zabranjen je u Egiptu zbog niza „istorijskih netačnosti" u ovoj epskoj biblijskoj priči, kako navode iz egipatskog državnog odbora za cenzuru. Čest je slučaj da filmovi sa biblijskom tematikom i ličnostima budu zabranjeni u muslimanskim zemljama. Tako je biblijska priča Noa, "Paramount Pictures"-a bila zabranjena u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << zemalja Bliskog istoka zbog prikaza proroka, što je zabranjeno u islamu. Šef egipatskog državnog odbora za cenzuru Abdul Satar Fati izjavio je: „Јedna od ključnih istorijskih grešaka je što se u ovom filmu tvrdi da su Јevreji izgradili piramide. Takođe, film tretira Mojsija kao generala vojske, a ne kao proroka". Film, koji je režirao Ridli Skot i u kom jedno od glavnih uloga tumači Kristijan Bejl, prati priču biblijske Knjige Izlaska o Mojsiju koji izvodi Јevreje iz Egipta. Reditelj Ridli Skot je prethodno kritikovan i optuživan za rasizam, zato što je odabrao većinom bijele glumce za glavne uloge, odnosno likove Egipćana. U Moroku su takođe odlučili da zabrane emitovanje filma, koji je sa budžetom od 140 miliona dolara, već zaradio 107 miliona dolara za samo dvije nedjelje emitovanja. {youtube}t-8YsulfxVI{/youtube} (Agencije)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Egipat zabranio biblijski film "Egzodus: Bogovi i kraljevi"

Izvor: Blic, 27.Dec.2014

Prikazivanje epske biblijske avanture 'Egzodus: Bogovi i kraljevi' redatelja Ridlija Skota zabranjeno je u Egiptu...Menadžer američke filmske kompanije 20th Century Fox je izjavio kako film neće biti pušten u egipatskim bioskopima, ali nije govorio o razlozima. Neki pak strani mediji pišu kako je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.