Dugoročna prognoza za BiH: Uskoro stižu obile padavine

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugoročna prognoza za BiH: Uskoro stižu obile padavine

Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi od 4. do 10. septembra očekuje se stabilnije vreme, uz postepeni rast temperature.

Svakodnevno su mogući povremeni slabiji pljuskovi, koje će od 7. septembra, biti nešto izraženiji na zapadu i u Hercegovini, podaci su FHMZ.

U jutarnjim satima biće i dalje relativno sveže, sa temperaturama od 6 do 12 u unutrašnjosti, na jugu do 17 stepeni celzijusa.

Danju će biti toplije s maksimalnim vrednostima koje će se kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 20 do 24 u Bosni, a u Hercegovini od 25 do 28 stepeni.

Sredinom sedmice doći će do povećanja oblačnosti i pada temperatura, maksimalna temperatura u Bosni će biti 20, a u Hercegovni 25 stepeni.

Nakon vikenda sledi pogoršanje vremenskih prilika, što će kulminirati početkom 11. i 12. septembra. Veće količine padavine očekuju se u jugoistočnoj i istočnoj Hercegovini.

Nakon toga sledi kratka stabilizacija, a od 15. septembra novo pogoršanje u vidu obilnih padavina u celoj BiH. Tako će se zadržati do kraja meseca, a značajni promena u visini temperature neće biti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.