Dogovor Vlade Srpske i socijalnih partnera: Na 4 godine staža dan odmora

Izvor: Blic, 01.Feb.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Vlade Srpske i socijalnih partnera: Na 4 godine staža dan odmora

Potpredsednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da je danas u Banjaluci sa socijalnim partnerima utvrđen način obračuna godišnjih odmora prema kome na četiri godine staža radnik dobija dan godišnjeg odmora.

- Prihvaćen je predlog Vlade Srpske o načinu obračuna godišnjih odmora, ali će socijalni partneri ovo razmatrati i na svojim organima. Nismo danas uspeli da se dogovorimo o visini regresa i o tome ćemo nastaviti da razgovaramo - rekao je Kasipović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon sastanka predstavnika Vlade Srpske sa delegacijama Sveza sindikata, Konfederacije sindikata i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

On je naveo da je na sastanku dogovoreno da plaćeno odsustvo u svrhu sindikalnog organizovanja bude u okviru pet dana, što je ranije definisano.

- Ostaje veoma važno pitanje, a to je zdravstvena zaštita žena. Zatražićemo mišljenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Fonda zdravstvene zaštite, ali smo jedinstveni da ovo mora biti obezbeđeno - dodao je Kasipović, ocenivši da je pitanje obračuna minulog rada dobro definisano u kolektivnim ugovorima koje je Vlada dogovorila sa budžetskim korisnicima.

On je napomenuo da su dogovoreni uslovi za rad sindikata, odnosno da ovo pitanje mora biti rešeno granskim i pojedinačim kolektivnim ugovorima.

- Bili smo danas konstruktivni i u dobroj nameri razgovarali. U narednih 15 dana koordinisaću naš naredni sastanak na kome ćemo razgovarati o preostalim otvorenim pitanjima - rekao je Kasipović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na četiri godine staža dan odmora

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2017

BANJALUKA - Predstavnici Vlade RS s Antonom Kasipovićem, potpredsjednikom Vlade, na čelu, i timovi Saveza sindikata RS te Unije udruženja poslodavaca RS, dogovorili su način obračuna uvećanja godišnjih odmora prema kome na četiri godine staža radnik dobija dan godišnjeg odmora..."Prihvaćen...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.