Dodik: Video sam tajni plan za rušenje Republike Srpske

Izvor: Blic, 24.Nov.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Video sam tajni plan za rušenje Republike Srpske

Dodik je novinarima u Beogradu rekao da se u Republici Srpskoj zna za taj plan, da ga je on lično video, te da on podrazumeva "sistemski napad" na pet ključnih institucija Srpske.

Sa njim je, dodao je, upoznata i opozicija.

"Kada vidite sihronizaciju, onda vidite da je to deo plana koji je tako precizno napisan i koji je razotkriven u jednom delu juče, ali ima toga još", rekao je Dodik.

"Znamo mi to. Postoji integralni dokument koji sam imao prilike da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vidim, a koji podrazumeva da se stalnim atacima na institucije u RS i autoritete u tim institucijama pokušava skrenuti pažnja i dovesti do potpune destabilizacije", naveo je predsednik Srpske.

Tvrdi da je dokument napravljen nedavno na Jahorini, te da je on, kako je rekao, imao sreću da ga vidi.

Dokument, prema njegovim rečima, podrazumeva da se upornim napadima i stalnim recikliranjem priča o navodnoj kriminalizaciji ospori autoritet institucije predsednika RS.

U tom dokumentu, tvrdi Dodik, precizno stoji da ne sme da prođe ni dan, a da neko ne otvori neku priču na njegov račun bilo da je ona stara ili nova.

Druga tačka tog plana predviđa, dodao je, da se ospori legitimitet vlade, što, kako je rekao, nije ništa sporno jer opozicija to i treba da radi, ali ovde se izgubio onaj prizvuk opozicione borbe.

Za Dodika je, ipak, vrhunac treći stav tog dokumenta u kome se kaže da treba omalovažiti bilo koju odluku Skupštine RS što opozicija, kako je ocenio, i čini "upravo sprovodeći taj plan".

Takođe, naveo je da plan uključuje i diskreditaciju Radio-televiziju RS i uporedo s tim ministarstvo policije RS.

Opozicija: Očajnički potez Dodikove vlasti

Narodni demokratski pokret (NDP) odbacio je sve navode Novinske agencije "Sputnjik" u vezi sa tajnim planom delovanja opozicije s ciljem rušenja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u koji je ova agencija imala uvid.

U saopštenju iz NDP-a navodi da je priča o ugroženosti vlasti u Republici Srpskoj od Saveza za promene "očajnički potez gubitničke vlasti Dodika i njegovih koalicionih partnera".

Ova partija je mišljenja da predsednik Republike treba što pre da podnese ostavku i raspiše prevremene izbore za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

"Sputnjik" je juče objavio da je imao uvid u tajni plan delovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj, predvođene predsednikom Miloradom Dodikom.

Plan bi sprovele članice opozicionog takozvanog Saveza za promene - SDS, PDP, NDP, koji čine vlast u zajedničkim organima BiH sa još nekim manjim partijama, pojedinim medijima i nevladinim organizacijama, naveo je "Sputnjik".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik Video sam tajni plan za rusenje Republike Srpske

Izvor: medio.rs, 24.Nov.2015

Dodik je novinarima u Beogradu rekao da se u Republici Srpskoj zna za taj plan, da ga je on lično video, te da on podrazumeva "sistemski napad" na pet ključnih institucija Srpske...Sa njim je, dodao je, upoznata i opozicija..."Kada vidite sihronizaciju, onda vidite da je to deo plana koji je tako precizno...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.