Izvor: Blic, 17.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ne razmišljamo o okupaciji RS

Ne razmišljamo o okupaciji Republike Srpske ako ne bude rešena ova kriza, NATO je ozbiljna institucija da bi se bavila takvim glupostima, izjavio je premijer RS Milorad Dodik povodom najava da bi NATO, preko takozvanog plana "Atila", mogao da okupira Srpsku ukoliko ne bude rešena kriza nastala posle odluke visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka da menja zakon o Savetu ministara i poslovnike oba doma parlamenta BiH.



"Što se nas tiče, politika je jasna - ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se zadrže rešenja za preglasavanje u BiH, mi smo opozicija", rekao je Dodik za sutrašnji "Glas", odgovarajući na pitanje da li Savez nezavisnih socijaldemokrata izlazi iz Sarajeva 1. decembra, kada bi trebalo na snagu da stupe novi poslovnici oba doma parlamenta BiH.

"To ima konkretne posledice na funkcionisanje institucija, ali o tome neka misle oni koji su doneli ovako destabilizujuće odluke. Njihova motivacija da pospeše funkcionalnost organa u BiH dovela je do toga da oni ne funkcionišu. A naša je legitimna i legalna odluka da budemo opozicija i bićemo", naglasio je Dodik.

Na pitanje da li je reagovao na to što je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić neovlašćeno zabranio nastupe u domenu spoljnih poslova i odbrane članovima Saveta ministara u ostavci, pre svega Nikoli Špiriću, Dodik je odgovorio da se Komšić "pokazuje kao političko nedonošče koje je pobačeno na izborima i koje je iznenada došlo na funkciju na kojoj može na ovako ružan i nepotreban način da predstavlja Predsedništvo BiH".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.