Dodatno produbljivanje jaza između Beograda i Zagreba

Izvor: Cafe.ba, 03.Feb.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatno produbljivanje jaza između Beograda i Zagreba

BEOGRAD - Beogradski advokat Toma Fila ocijenio je za Srnu da će današnja presuda Međunarodnog suda pravde po međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid samo produbiti jaz između Beograda i Zagreba i donijeti loše i jednoj i drugoj zemlji.

On je rekao da je sadržaj presude onakav kakav je očekivao kompletan pravosudni svijet, ali da je ona u Hrvatskoj dočekana sa velikim nezadovoljstvom, jer je tamošnjoj javnosti godinama plasirana lažna priča da je njen pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ishod izvjestan.

"Naša Vlada je, sa druge strane, objasnila da ne očekuje ništa nego da se vide zločini koju je Hrvatska počinila nad Srbima", rekao je Fila, branilac Srba pred Haškim tribunalom.

On je dodao da Hrvatima "odgovara da stalno prave probleme da bi skrenuli pažnju sa unutrašnjih problema".

"Oni koriste princip - nađi spoljnog neprijatelja - da bi skrenuli pažnju sa unutrašnjih problema. Sada će ovo koristiti za napad na Srbe, pripremajući se za parlamentarne izbore", smatra Fila.

On je konstatovao da je pokretanje tužbi u startu bilo nesvrsishodno i naglasio da je bilo bolje da je novac kojim je, posebno hrvatska strana, finansirala politički rat bio usmjeren na druge, humanije stvari.

"Znate, to nije vodilo ničemu. Čuo sam presudu koju sam očekivao. Ponovo ćemo prebrojavati zločine. Vraćaćemo se nazad, a to nije dobro. Sa prebrojavanjem idemo samo nazad. Pa zašto sada ne bi raspravili i Jasenovac, pa Prvi svjetski rat, rat u BiH i tako dalje", dodao je Fila.

Međunarodni sud pravde danas je u cijelosti odbio međusobne tužbe i Srbije i Hrvatske za genocid.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.