Do Tivta od 16. jula

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do Tivta od 16. jula

BANJALUKA - Direktor Aerodroma "Banjaluka" Velimir Bobić potvrdio je da bi 16. jula zvanično trebalo da bude otvorena direktna avionska linija Banjaluka - Tivat. Povratna karta sa taksama koštaće oko 190 evra.

Putnike će prevoziti austrijska avio-kompanija "Austrodžet" koja je već sklopila ugovor sa banjalučkim aerodromom za liniju Banjaluka - Salcburg. Tako su letovi za Tivat planirani onim danima kad avion doleće iz Salcburga za Banjaluku (sreda, petak i nedelja) odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će produžiti za Crnogorsko primorje.

"Predviđeno je da ova linija bude otvorena do kraja jula. Ako bude interesovanja putnika, najverovatnije će biti produženo i do kraja avgusta", kaže Bobić.

Inače, avionska linija Banjaluka - Tivat predviđena je šestomesečnim ugovorom sa "Austrodžetom" koji je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović potpisao još u aprilu. Kompanija "Austrodžet" prihvatila je da prevozi putnike na ovim relacijama, ali pod uslovom da Vlada RS subvencioniše sva prazna mesta u avionu na relaciji Banjaluka - Salcburg.

Po dosadašnjim podacima, linija je još neisplativa jer u proseku bude nešto više od 15 putnika u avionu koji ima 37 sedišta. Povratna karta sa aerodromskim taksama za ovu relaciju košta 282 evra. Tako austrijska kompanija ima sigurnih oko 100.000 evra, bez obzira na broj putnika u avionu.

Direktor aerodroma u Banjaluci Velimir Bobić kaže da liniju Banjaluka - Tivat Vlada RS neće subvencionisati.

"Sigurno bi ljudi iz Salcburga dolazili u Banjaluku na vikend jer im je ovde jeftino, ali nemamo dovoljno adekvatnih smeštajnih kapaciteta", smatra Bobić.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović ranije je rekao da će Vlada RS raskinuti ugovor sa "Austrodžetom" ako linija bude neisplativa po isteku ugovora, krajem oktobra.

Pregovori o liniji za Štutgart

Direktor Aerodroma "Banjaluka" Velimir Bobić kaže da su u toku pregovori sa "Austrodžetom" da prevozi putnike za Štugart preko Salcburga. "To je u fazi pregovora i još nema nagoveštaja da li ćemo se dogovoriti i o toj avionskoj liniji", kaže Bobić.

Podsećamo, po ranijim tvrdnjama ministra saobraćaja i veza RS Nedeljka Čubrilović, austrijska kompanija "Austrodžet" se obavezala i da otvori avio-školu i avio-servis na banjalučkom aerodromu i da će zapošljavati domaće osoblje. Još ne postoje najave kada će se to i desiti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.