Đurić na slobodi, Trišić u pritvoru

Izvor: BanjalukaLive.com, 11.Jul.2014, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić na slobodi, Trišić u pritvoru

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Tihomiru Trišiću i Milanu Divljaku, dok je vlasniku "Zekstre" Draganu Đuriću, određena mjera zabrane prilaženja i sastajanja sa određenim osobama, javlja RTS. Predsjednik UO Veterinarskog zavoda Dragan Đurić, vlasnik i direktor DOO "Akter" Tihomir Trišić i vlasnik DOO "Staša" Milan Divljak uhapšeni su juče zbog sumnje da su prilikom kupovine i prodaje mineralnog đubriva oštetili pančevačku Azotaru za više od 7,5 miliona evra, i budžet za pola miliona evra. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je naveo da je Uprava kriminalističke policije podnijela Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sedam osumnjičenih da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u "Azotari Pančevo", od 2009. godine do 2012. godine privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva - "Staša", "Akter", "1.oktobar", "Gradska pekara" i "Vetarinarski zavod Zemun", pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra. "Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima, bivšem predsjedniku Upravnog odbora Azotare Radosavu Vujačiću, zamjeniku generalnog direktora Azotare Mihajlu Grujiću već primjenjene mjere za obezbjeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi, takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u Azotari", naveo je Radisavljević. (Novosti)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Uhapšeni Dragan Đurić, Tihomir Trišić i Milan Divljak, policija traga za dve osobe iz Sombora

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2014

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su Tihomira Trišića (38) iz Novog Sada, odgovorno lice "Akter risrč" doo i "Akter Media Grup" doo, Milana Divljaka (64) iz Beograda, odgovorno lice doo "Staša" i Dragana Đurića (60) iz Beograda,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.