ĐURĐEVDAN U NOVOM DOMU Sedmočlana porodica Šiljegović iz Prijedora uz pomoć komšija sagradila kuću

Izvor: Blic, 25.Apr.2017, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐURĐEVDAN U NOVOM DOMU Sedmočlana porodica Šiljegović iz Prijedora uz pomoć komšija sagradila kuću

Nakon dugo godina, provedenih u skučenoj vikendici, Prijedorčani Tanja i Milivoj Šiljegović, roditelji petoro dece, konačno su pokrili kuću koju su, gradili uz pomoć komšija.

"Gde čeljad nije besna, ni kuća nije tesna“, priča je porodice Šiljegović iz prijedorskih Miljakovaca.

Tanja i Milivoj, roditelji četiri ćerke i sina godinama žive u neuslovnoj vikendici na obali Sane. Odatle su i udali jednu kćerku. Zaposlen je samo Milivoj. Radi kao konobar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a kada završi smenu ide u šumu, da izvlači drva. Kaže, kada je počeo da gradi kuću, imao je samo dobru volju, piše RTRS.

- Najbitnija je volja, ako čovek nema volje, ne može ništa - kaže Milivoj.

Tako su Šiljegovići izgradili kuću koju su nedavno pokrili. Bilo je i donacija i komšijske podrške, iako nikada ništa nisu tražili.

- Bitno je zdravlje, neka su mi deca živa i zdrava i mi bismo se izborili i u tako maloj kući. Kako kažu - kuća nije tesna kada čeljad nije besna. Uspeli smo, izveli smo decu na put, postali smo baka i deda, ćerka nam se udala, imamo unuka od tri meseca - priča Tanja.

Milivoj priča da na kući treba još mnogo raditi. Bar, kako kaže, donji sprat pa da se presele.

Iako svi nisu hteli pred kameru, najmlađi Šiljegovići, uzorni su đaci i uspešni sportisti, a tome svedoče brojne osvojene medalje, koje se ne mogu prebrojati.

Njihova najveća želja je da se majka vrati na posao u prijedorsku bolnicu gde je radila kao spremačica do isteka ugovora.

- Smatram da kao majka petoro dece to zaslužujem - ističe Tanja.

Ona je upisala i prekvalifikaciju te uskoro postaje medicinska sestra. Novu kuću potrebno je opremiti, ali ona kaže, sve će lako, ako bude sreće da se zaposli. Šiljegovići se nadaju da će krsnu slavu - Đurđevdan dočekati u novoj kući.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.