Direktor firme “Elvaco” iz Bijeljine upozorava: Iz preduzeća se nezakonito izvlači novac za porodicu Bobar

Izvor: Blic, 21.Jun.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor firme “Elvaco” iz Bijeljine upozorava: Iz preduzeća se nezakonito izvlači novac za porodicu Bobar

Generalni direktor firme „Elvaco“ iz Bijeljine Srđan Tekić upozorio je Upravni odbor ovog preduzeća da se iz njega svaki mesec izvlače velike sume novca kroz poslove sa povezanom firmom „Elvaco steel“ te zatražio da se to prijavi organima nadležnim za organizovani kriminal.

„Elvaco steel“ je formiran nakon propasti Bobar banke kako bi „Elvaco“, kojem su zbog dugova prema toj banci blokirani svi računi, mogao da nastavi sa proizvodnjom, prenosi Capital.ba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Najviše novca se izvlači kroz rabate koji nisu ni ugovoreni, a tiču se izvoznog posla za Holandiju koji je dominantan u ovom trenutku. U 2015. godini izvoz za Holandiju je bio oko dva miliona KM. Odmah sam sveo tadašnje rabate sa deset na 1,5 odsto i to definisao ugovorom, a o svemu sam obavestio predsednika UO i kolegijum direktora, kao i UO na prošloj sednici“, naveo je u Informaciji Tekić koji je od septembra prošle godine na čelu „Elvaca“.

On dodaje da je novac iz “Elvaca” izvučen po usmenom nalogu predsjednika UO „Elvaca“ Darka Jeremića, „čoveka broj jedan u Bobar grupaciji“. Jeremić je, inače, sinovac Gavrila Bobara.

-  S obzirom na to da se radi o velikom iznosu od 183.000 KM, koji je osnivač i vlasnik „Elvaco steel“, a bivši komercijalni direktor i bivši član UO „Elvaca“ Ljubiša Petrović, po usmenom nalogu predsednika UO „Elvaca“ Darka Jeremića, namenio, kako sam kaže za  ‘materijalno obezbeđenje dece pokojnog predsednika Gavrila Bobara’, smatram da je vreme da se reaguje - ističe se u informaciji.

Tekić navodi da je direktor „Elvaco steel“ Milenko Božić na bazi njihove tehnologije, poslovnih informacija i dokumentacije, formirao fabriku „Europaneli“ koja im je direktna konkurencija zbog čega postoji osnovana sumnja o udruženoj nameri vrha Bobar grupacije i pojedinca u i van preduzeća, da se uništi firma „Elvaco“.

- Cilj je bio da „Elvaco steel“ kupi halu „Agro BN“ te da u nju premesti opremu „Elvaca“ koju bi takođe kupili na licitaciji. Na taj način proizvodnju za klijenta u Holandiji potpuno izmjestili iz „Elvaca“. Međutim, to je za sada zaustavljeno – dodao je Tekić.

Namera je, kako tvrdi, i da se formiranjem zajedničkog preduzeća u Teheranu iz „Elvaca“ dislocira Fabrika šina vodilica za liftove kroz kupovinu opreme, na licitaciji koju treba da sporovede Osnovni sud takođe u korist Bobar banke, što je, kako navodi Tekić djelimično zaustavljeno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.