Izvor: Blic, 12.Sep.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca zloupotrebljena u predizbornoj kampanji Obrena Petrovića

Klub novinara Banjaluka najoštrije osudio novinarsku zloupotrebu dece u predizbornim kampanjama u okolnostima u kojima je to učinjeno na programu prnjavorske K3 televizije.

U ovom prilogu mališani iz Doboja se zahvaljuju sadašnjem gradonačelniku i kandidatu za gradonačelnika Doboja, Obrenu Petroviću (SDS) jer su im “napravili klackalice, tobogane i ljuljaške“.

Način na koji je pripremljen prilog je neprofesionalan.

- Nedopustivo je da se u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predizbornih kampanja deca koriste u marketinške svrhe ma koliko igrališta i zelenih površina dobili - navodi se u saopštenju Kluba novinara Banjaluka.

Pogledajte prilog:

Iz  Kluba novinara Banjaluka su podsetili novinare da je njihova dužnost i profesionalna obaveza da zaštite djecu od svake zloupotrebe i da štite njihova prava zagarantovana Konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima deteta, koju je potpisala i BiH .

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.