Izvor: Blic, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Miljević: Nisam podoban kadar SNSD-u

BANJALUKA - Predsednik Nadzornog odbora Aerodroma RS Damir Miljević podneo je neopozivu ostavku na funkciju „jer je zaključio da Vlada RS ne planira da ulaže u razvoj aerodroma dok Savezu nezavisnih socijaldemokrata kadrovi u NO ne budu politički podobni".

- U poslednjih nekoliko godina bio sam na čelu upravljačke strukture Aerodromi RS i za to vreme promenile su se tri vlade. I pored brojnih poteškoća, uspeli smo da u prethodnim godinama preduzeće pozitivno posluje i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrednost akcija podignemo sa 0,80 na sedam KM - navodi Miljević.

Budžetom RS za ovu godinu predviđeno je, podseća on, izdvajanje šest miliona KM za Aerodrom Banjaluka. Međutim, Vlada RS do danas niti jednu marku po tom osnovu nije uplatila.

- Zbog toga sam zaključio da za realizaciju projekta na Aerodromu Banjaluka osnovni problem predstavlja deo „politički nepodobnih" članova NO i da se nameravana ulaganja neće ostvariti dok u NO ne budu sedeli SNSD-u politički podobni kadrovi - obrazlaže Miljević ostavku.

- Kako mi je kao Banjalučaninu na prvom mestu dobrobit grada i regije, ostavkom otvaram prostor da „podobni" kadrovi potroše planiran novac za dobrobit Aerodroma i regije - poručuje Miljević.

Neopozivu ostavku je predao upravi i skupštini akcionara Aerodroma, najvećem akcionaru - Investiciono-razvojnoj banci i Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović nije bio raspoložen da priča o Miljevićevoj ostavci. Rekao je samo da „to nije tako kao što je zaključio Miljević".

S druge strane, Aerodrom Banjaluka je za šest meseci poslovao sa gubicima jer ima samo jednu liniju na relaciji Banjaluka-Cirih koja funkcioniše dva puta sedmično.

Ni dogovoreni let do Frankfurta ne može biti ispoštovan jer Predsedništvo BiH nije ratifikovalo sporazum „Otvoreno nebo".

- Taj sporazum je sa nadležnim institucijama EU potpisan prošle godine. Čak je i Evropska komisija pisala Predsedništvu BiH kako bi bio red da to urade - kaže Miljević i dodaje da je uslov kompanije „Rajan er" za letove do Frankfurta bio ratifikacija sporazuma.

Direktor Aerodroma Velimir Bobić se nada da će u septembru članovi Predsedništva ratifikovati sporazum. On očekuje da će bolji dani za Aerodrom doći posle osnivanja kompanije „Skaj Srpska" u vlasništvu RS.

Međutim, Miljević ne veruje da će najavljena kompanija bitno uticati na stanje na Aerodromu u Banjaluci i podseća na bivšu „Er Srpsku" u saradnji sa „Jatom", koja je neslavno prestala sa radom.

- Svugde u svetu male kompanije ne mogu da opstanu na tržištu i ukrupnjuju se. Ne znam kako kod nas planiraju da sa dva aviončića naprave nešto - ističe Miljević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.