DODIK NA OZRENU Radite kako hoćete u BiH, mi želimo da izgradimo RS

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK NA OZRENU Radite kako hoćete u BiH, mi želimo da izgradimo RS

RS je protiv usvojene metodologije za obradu popisnih podataka, a Dodik je za Radio RS danas na Ozrenu kod Doboja istakao da nije dobro ignorisanje volje RS.

- Ignorisanje naše volje i našeg stava kojim se traži poštovanje zakona samo će dodatno zakomplikovati situaciju u BiH. Pobornik sam pristupa da “ako mislite tako da radite, onda nas nema u odlučivanju u BiH”.

Radite kako hoćete u BiH, mi ionako hoćemo da izgradimo RS - rekao je Dodik, koji danas na Ozrenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prisustvuje manifestaciji obeležavanja Vidovdana, “krsne slave bivše Vojske RS i Trećeg pešadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

Odlukom Narodne skupštine, RS nije prihvatila usvojenu metodologiju za obradu podataka popisa, zbog neslaganja o načinu tretiranja rezidentnih stanovnika.

U skupštinskim zaključcima je navedeno da organi i institucije RS neće priznati, ni objaviti rezultate popisa, čiji sadržaj smatraju spornim i neće proizvoditi nikakva pravna dejstva.

Članovi Centralnog popisnog biroa iz RS povukli su se iz tog tela i neće više učestvovati u njegovom radu, u skladu sa zaključkom Vlade da će takav postupak uslediti ako direktor Agencije za statistiku BiH, Velimir Jukić, do 25. juna ne povuče nezakonitu odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH, navela je direktor Zavoda za statistiku RS Radmila Čučković.

Popis stanovništva u BiH je održan od 1. do 15.oktobra 2013.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.