Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Jan.2013, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cucla - lijek protiv hrkanja?

Spavanje uz cuclu, kao što to čine mala djeca, moglo bi da bude lijek protiv hrkanja. Uređaj nazvan "Rješenje protiv hrkanja" (Good Morning Snore Solution) gotovo je identičan cucli koju koriste bebe. Aparat u ustima vrši pritisak na jezik tokom spavanja, držeći disajne puteve otvorene, a mišiće oko grla opuštene, čime spriječava hrkanje. Cucla protiv hrkanja, koja košta oko 85 evra, pokazala je svoju efikasnost na tridesetak osoba koje pate od hroničnog hrkanja i koje su pristale da se podvrgnu testiranju, prenose agencije. Studija grupe kanadskih stručnjaka, objavljena u časopisu "Journal of Sleep and Breathing", otkriva da je Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/porodica-i-zdravlje/cucla-koja-sprijecava-hrkanje.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VEROVALI ILI NE: Cucla leči hrkanje

Izvor: Kurir, 03.Jan.2013

TORONTO - Spavanje uz cuclu, kao što to čine mala deca, moglo bi da bude lek protiv hrkanja! Uređaj, nazvan "Rešenje protiv hrkanja" (Good Morning Snore Solution), gotovo je identičan cucli koju koriste bebe. Aparat u ustima vrši pritisak na jezik tokom spavanja, držeći disajne puteve otvorene,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.