Crnadak: Dobar signal iz Zagreba bi bio da iduće godine krene izgradnja novog mosta u Gradiški

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Dobar signal iz Zagreba bi bio da iduće godine krene izgradnja novog mosta u Gradiški

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak istakao je da prioritet BiH mora biti nastavak evropskog puta i reformi, te istakao da treba konstatno da se radi na poboljšanju bezbednosne situacije u BiH.

- Mi svi moramo biti na identičnom stavu, a to je da ne dozvoljavamo da budemo proglašeni kao neko terorističko utočište, ali u isto vreme se ne smijemo uljuljkati i pomislimo da ovde ne postoji bilo kakva opasnost od terorizma - izjavio je Crnadak za N1, te dodao da ne “stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ni ocene da je u BiH sve sjajno i bajno”.

On ističe da najvažnije da  BiH službe, ministarstva i agencije zadužene za ova pitanja rade svoj posao, da svakodnevno sarađuju s drugim agencijama iz Evrope i sveta.

On je istakao da u četvrtak Vučić dolazi u posetu Sarajevu.

- Očekuje se značajna poseta koja će doprineti razvoja odnosa BiH i Srbije. Mi brzo očekujemo i otvaranje ambasade BiH u Zagrebu gde očekujem da ćemo se zajedno obratiti i kolegica ministrica inostranih poslova Hrvatske i ja. Ima i drugih primera stvari koje idu dobrim tokom - smatra Crnadak.

On je istakao i da pitanje Pelješkog mosta neće narušiti odnose BiH i Hrvarske.

- Nadam se da neće. Nakon što smo ovo pitanje uspeli iz sfere politike staviti u sferu struke, opet je vraćeno u sferu politike. Imamo situaciju koja za BiH je veoma nezahvalna i poprilično nesvakidašnja, da ministri iz Saveta ministara BiH šalju suprotne signale i suprotne poruke. Ministar Osmanović i ministar Grubeša su Vladi Hrvatske uputili dva potpuno različita pisma. To je očigledno velika politička tema kod nas i bojim se da ima dosta veze sa izborima koji slede - mišljenja je Crnadak.

On je istakao da je pitanje mosta u Gradišci za RS možda najvažnije infrastrukturno pitanje.

- Odnos Hrvatske prema tom mostu, ne mogu reći da je prijateljski i dobronameran. Stalno su nam servirane priče o novim dozvolama i revizijama starih dozvola. Dobar signal iz Zagreba bi bio da iduće godine krene ta gradnja. To je od ogromne važnosti za RS i BiH jer nas brže povezuje i sa Istokom i sa Zapadom - rekao je Crnadak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.