Crna Gora: Obdukcija pokazala da je beba iz Bijelog Polja preminula usljed gušenja uzrkovanog infekcijom

Izvor: Cafe.ba, 27.Nov.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Obdukcija pokazala da je beba iz Bijelog Polja preminula usljed gušenja uzrkovanog infekcijom

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković saopštio je da su nalazi Instituta za javno zdravlje pokazali prisustvo bakterija, u bolnici, u Bijelom Polju

Istraga o uzroku smrti bebe iz Bijelog Polja, koja je usljed dobijene infekcije preminula u Kliničkom centru Crne Gore 11.novembra, počela je da daje prve rezultate, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković danas je saopštio da su nalazi Instituta za javno zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << pokazali prisustvo bakterija u bolnici u Bijelom Polju. Takođe, saopštio je rezultate obdukcije tijela preminule bebe.

“Utvrđeno je da je smrt bebe nastala usljed gušenja zbog krvarenja na plućima koje je uzrokovano infekcijom. Radi se o jednoj bakteriji koja je izolovana brisom”, saopštio je Stanković.

Naime, u Kliničkom centru Crne Gore od 3. do 13. novembra primljeno je petero novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Već tada se moglo čuti od direktora bolnice u Bijelom Polju Tomislava Jeremića da higijena u bolnici nije bila na nivou. Sve to danas je potvrdio i tužilac Stanković.

“Sa 29 mjesta u bolnici u Bijelom Polju je uzet bris, i pronađeno je prisustvo određenih bakterija”, pojasnio je Stanković.

Zbog događaja u bolnici u Bijelom Polju, ostavku je podnio ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag Radunović.

Takođe, ostavku je podnio je i direktor bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić. Smijenjeni su načelnici ginekologije i neonatologije u ovoj bolnici, a takođe, je i porodilište u Bijelom Polju zatvoreno do daljnjeg.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.