Izvor: Blic, 29.Jan.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Upitnik Evropske komisije je postao opterećenje, odgovori nisu do kraja usaglašeni

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović rekao je večeras da odgovori na Upitnik Evropske komisije nisu do kraja usaglašeni, "jer da jesu oni bi bili i faktički i formalno završeni".

- Usaglašavanje znači proći sve mehanizme koordinacije, tekstove usaglasiti, onda i prevesti, pa opet kroz sva tela na neki način provući. Većina toga je završena, ali reč većina je postala naša svakodnevica već u poslednjih nekoliko meseci. Kada ćemo to završiti, videćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je Čović za BHT1.

On ističe da zbog toga više nije u onakvom zanosu optimizma kao što je bio u oktobru i novembru, kada su postojali svi preduslovi da taj posao bude završen do kraja prošle godine.

- Rešili smo pitanje akciza, ruralnog razvoja, budžete smo imali skoro usvojene, što smo i uradili, tako da je Upitnik postao opterećenje, ne zbog Brisela, jer oni razumeju naše odnose, nego zbog naše nesposobnosti da za ono za šta je potrebno tri-četiri meseca nama treba 13-14 meseci - kaže Čović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.