Cijelo selo se ofarbalo i stavilo pirsinge od humanitarne pomoći!

Izvor: Cafe.ba, 12.Avg.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijelo selo se ofarbalo i stavilo pirsinge od humanitarne pomoći!

- Šporete ''smederevce'' su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari - kaže Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović

Romi iz naselja Barlovo u Kuršumliji rasprodali su humanitarnu pomoć koju su dobili poslije velikih poplava. Novac koji su dobili za kupovinu životnih namirnica žitelji su iskoristili da bi se ofarbali, stavili pirsinge i istetovirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << se.

Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović kaže da je u pitanju donacija Ekumenske humanitarne organizacije poslije izlivanja rijeke Toplice. Svaka porodica dobila je šporet, krevete, posteljinu i druge neophodne stvari, međutim, polovina tih stvari odmah je rasprodata, pišu “Naše novine”.

- Šporete “smederevce” su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari – kaže Ajdinović.

On dodaje i da su vaučere namjenjene za osnovne životne namirnice koristili za kupovinu farbi za kosu, šminke, pirsing…

- Bio je plan da svakog mjeseca dobijaju vaučere za kupovinu hrane. Sada nam je tu vrstu pomoći Ekumenska humanitarna organizacija ukinula – rekao je Ajdinović.

On dodaje da nije prvi put da Romi iz ovog naselja prodaju humanitarnu pomoć. Kada su dobili pomoć u materijalu za izgradnju kuća, kompletan materijal su rasprodali.

Izvor: nasenovine

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.