Čekaju se rezultati toksikoloških analiza

Izvor: Cafe.ba, 11.Feb.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekaju se rezultati toksikoloških analiza

NOVI SAD - Još se čekaju rezultati toksikoloških analiza, koji će pokazati zašto su se učenici Osnovne škole "Isidora Sekulić" iz naselja Šajkaš u vojvođanskoj opštini Titel iznenada onesvijestili poslije časa fizičkog obrazovanja, rekao je Dušan Vuković, portparol novosadske Dječije bolnice.

"Još čekamo rezultate laboratorijskih analiza krvi i urina učenika koji će razotkriti šta je dovelo do trovanja, odnosno padanja u nesvest", rekao je Vuković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<
On je dodao da je dobro opšte zdravstveno stanje svih učenika koji su hospitalizovani u Dječijoj bolnici.

"Tokom prethodne noći u Bolnici je pregledano šestoro dece, od njih je troje zadržano. Do jutros smo pregledali ukupno 44 učenika Osnovne škole iz Šajkaša, od kojih je 20 zadržano na daljem ispitivanju", naveo je Vuković.

Direktor Dječije bolnice Slobodan Grebeldinger izrazio je juče pretpostavku da je "respiratorni uzrok" razlog padanja u nesvijest učenika Osnovne škole "Isidora Sekulić".

"Po uočenim simptomima, možemo pretpostaviti da je reč o nekom respiratornom uzroku. Kao da su učenici nešto udahnuli. Šta je izazvalo trovanje i nesvesticu znaće se kada iz Zavoda za sudsku medicinu dođu definitivne toksikološke analize", rekao je Grebeldinger novinarima u Novom Sadu.

Više učenika onesvijestilo se juče nakon časa fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Isidora Sekulić" iz naselja Šajkaš u vojvođanskoj opštini Titel.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.