Bratunac: Službenici razrešeni, a ipak dolaze na posao

Izvor: Blic, 18.Mar.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratunac: Službenici razrešeni, a ipak dolaze na posao

Upravna inspekcija poništila je odluke o imenovanju dvojice načelnika odeljenja i sekretarice u opštini Bratunac.

Radi se o načelniku Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Petku Rankiću, šefu Odeljenja za opštu upravu Ognjenu Radiću i sekretarici Slobodanki Samouković.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović (SDS) danima nije odgovarao na telefonske pozove i poruke iz „EuroBlica“.

Međutim, šefica odbornika opozicionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNSD Slavica Jovanović kaže da je Mlađenović razrešio dužnosti pomenute službenike, ali da oni i dalje - dolaze na posao.

Tragom ove informacije „EuroBlic“ je pozvao kontakt telefone u Skupštini opštine Bratunac, gde smo na radnom mestu zaista zatekli razrešenog Ognjena Radića. Kada je čuo pitanje, odbio je da razgovara uz obrazloženje da „nije ovlašten da daje informacije“.

U zgradi je bio i Rankić, ali nam je jedna od njegovih saradnika prenela da ne može trenutno da razgovara, jer je na sastanku.

- Oni su prvo imenovani kao vršioci dužnosti. I tada smo ukazivali da su ta imenovanja sporna jer ne ispunjavaju zakonske uslove za navedene radna mesta. Jedna grupa odbornika se žalila inspekciji, koja je, nakon kontrole, naložila da se ukinu rešenja o imenovanju. Načelnik je to prihvatio jer je verovatno znao da više nema izbora. Pomenuti službenici više nemaju poravo ni da budu vršioci dužnosti – kaže Jovanovićeva.

Na pitanje da li je poznato kada će da budu imenovani novi funkcioneri, Jovanovićeva kaže da još nije zakazana sednica Skupštine opštine. Budući da je rešenje inspekcije bilo poznato i na prošloj sednici, Klub SNSD je već tada tražio da se smene sporni, a imenuju novi opštinski funkcioneri. Međutim, načelnik to nije prihvatio.

Tesna većina

Nakon odluke isnpekcije, rad opštinske administracije je skoro blokiran, budući da nema dva od četitri načelnika odeljenja, kao ni sekretara, a i skupštinska većina je upitna jer je svedena na omer 13 prema 12 odbornika.

Naime, vlast čine DNS, SDA i SNS Jovana Hadži Mitrovića sa po četiri podbornika i jedan odbornik NDP. SDS je napustio većinu i razišao se sa politikom svog načelnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.