Borba za vlast u Istočnom Sarajevu: PDP u fotelji gradonačelnika

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za vlast u Istočnom Sarajevu: PDP u fotelji gradonačelnika

Novi gradonačelnik Istočnog Sarajeva najverovatnije će biti Nenad Vuković iz PDP, saznaje „EuroBlic“.

Vuković je do sada obavljao dužnost zamenika načelnika Pala, a na poziciju gradonačenika Istočnog Sarajeva trebalo bi da dođe jer je koalicija SDS-PDP obezbedila većinu u Skupštini grada.

Član Predsedništva PDP i predsednik paljanskog Opštinskog odbora Miroslav Brčkalo nije želeo da govori o imenima, tvrdeći da će Gradski odbor PDP Istočno Sarajevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlučiti o kandidatu za gradonačelnika i ostale pozicije koje je PDP dobio u vlasti na nivou Grada Istočno Sarajevo.

- Pošto je u tri opštine u okviru Grada pobedio SNSD, a u tri SDS za načelnike, polarizovan je broj odbornika u Gradu. Međutim, posle poslednjeg žrebanja u CIK za odbornike, otklonjene su sve sumnje - definitivno koalicija SDS-PDP ima većinu u Skupštini Grada. Prema koalicionim sporazumima koje su potpisali gradski odbori SDS i PDP, mi smo podržali u svih šest opština kandidate za načelnike iz SDS, a zauzvrat smo dobili mesto gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Prema tome, PDP će imati gradonačelnika Istočnog Sarajeva – rekao je Brčkalo za „EuroBlic“.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić (SNSD) rekao je da će SNSD, ako ne bude u poziciji da formira vlast u gradu, ostati opozicija.

- I dalje ćemo ukazivati na sve što je loše, a pohvaliti sve što je dobro. Zadovoljni smo rezultatom i ostajemo privrženi saradnji sa našim koalicionim partnerima – rekao je Ćosić.

Vlast u martu

Vlast u gradu Istočno Sarajevo formiraju političke partije koje osvoje najviše odborničkih mandata u opštinskim parlamentima, a zatim ih delegiraju u Skupštinu grada.

Gradonačelnika Istočnog Sarajeva biraju odbornici gradskog parlamenta većinom glasova. Formiranje Skupštine grada Istočno Sarajevo i izbor gradonačelnika očekuje se u februaru ili martu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.