Izvor: Blic, 21.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši premijer zatečen predajom

Gojko Kličković, bivši predsednik Vlade RS, za kojim je Osnovni sud u Sokocu raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a Tužilaštvo BiH ga od prošle godine tereti za ratne zločine na području Bosanske Krupe, gde je 1992. godine bio prvi čovek SDS i lokalne vlasti, predat je Bosni i Hercegovini, juče oko 13 sati, na graničnom prelazu Rača.

Pripadnici MUP Srbije predali su Kličkovića policiji Suda BiH, uz jake mere obezbeđenja pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SIPA, koji su, s kapuljačama na glavama i naoružani dugim cevima, blokirali celu jednu traku graničnog prelaza u Rači.

Posle primopredaje i izvršene identifikacije u prostorijama na graničnom prelazu, formirana je kolona vozila, koja se velikom brzinom uputila u pravcu Sarajeva. Prema planu, tamo je trebalo da ih dočeka Minka Kreho, sudija za prethodni postupak Suda BiH, koja će Kličkoviću, kako se očekuje, odrediti pritvor.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, bivši premijer RS bio je zatečen vešću da će biti predat Sarajevu i smatra da nije kriv za ono za šta ga terete.

Ostaje da se vidi kako će biti regulisana dalja procedura u vezi sa optužnicom suda na Sokocu, a u vezi s nezakonitim prebijanjem dugova između Fabrike duvana u Banjaluci i budžeta RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.