Beograd: Sahranjen zastavnik Ivan Miladinović, jedan od nastadalih u helikopterskoj nesreći

Izvor: Cafe.ba, 17.Mar.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Sahranjen zastavnik Ivan Miladinović, jedan od nastadalih u helikopterskoj nesreći

- Na centralnom groblju u Beogradu, uz vojne počasti sahranjen je zastavnik Ivan Miladinović, jedan od nastradalih u helikopterskoj nesreći

Zastavnik Ivan Miladinović, jedan od nastradalih u helikopterskoj nesreći koja se desila u noći između petka i subote, sahranjen je uz najviše vojne počasti, na Centralnom groblju u beogradskom naselju Braća Jerković, javlja Anadolu Agency (AA).

Sahrani je prisustvovalo oko hiljadu ljudi, najuža porodica, rodbina, prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << pripadnici i visoki čelnici Vojske Srbije, te ministar odbrane Bratislav Gašić.

Posle crkvenog opela, vojni stroj je ispalio tri počasna pucnja, a poslednji pozdrav izveden je uz muziku poznate srpske tradicionalne pesme iz Prvog svetskog rata pod nazivom "Tamo daleko“.

Ivan Miladinović bio je mehaničar-letač, zastavnik tehničke službe. Rođen je 24. avgusta 1968. godine u Kruševcu. Bio je na dužnosti prvog podoficira u Četi za vazduhoplovno-tehničko održavanje 890. mešovite helikopterske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

U vojsci je od 1987. godine, a završio je Srednju vojnu školu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane u Rajlovcu 1987. godine. Imao je i završene preobuke za HT-40 i HT-48.

Iza sebe ostavio je suprugu, kćerku i sina.

Helikopterska nesreća dogodila se kada je helikopter Vojske Srbije pokušao da iz Raške preveze bebu, kojoj je bila potrebna hitna medicinska pomoć, u Institut za majku i dete u Beogradu. Prlikom nesreće nastradalo je četiri pripadnika Vojske Srbije, dva medicinska radnika i beba.

Još uvek traje istraga koja će ispitati uzroke pada helikoptera.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.