Beograd: Hiljade policajaca obezbjeđuje Paradu ponosa (FOTO)

Izvor: Cafe.ba, 28.Sep.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Hiljade policajaca obezbjeđuje Paradu ponosa (FOTO)

Na ulicama Beograda od ranih jutarnjih sati nalazi se veliki broj pripadnika policije. Oni su u nekoliko prstenova i sporednim ulicama raspoređeni na trasi kojom bi danas trebalo da se održi šetnja LGBT osoba, javlja Anadolu Agency.

Snažne policijske snage raspoređene su na Trgu Slavija, kod Skupštine Srbije, na Terazijama. Na Slaviji se pored nekoliko stotina pripadnika Žandarmerije nalaze oklopna vozila i šmrkovi za razbijanje demonstracije, kao i vozila hitne pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<
Od devet sati jutros centar Beograda nadlijeće policijski helikopter, a većina ulica u centru je zatvorena za saobraćaj. Sumnjive osobe policija legitimiše i ne dozvoljava im pristup mjestu održavanja Parade.

Prema nezvaničnim informacijama, Paradu ponosa će obezbjeđivati oko sedam hiljada policajaca i prupadnika službi sigurnosti.

Pored policajaca u uniformi i onih s opremom za razbijanje demonstracija, na ulicama je primjetan veliki broj policijskih službenika u civilu, a na nekoliko mjesta su i specijalne jedinice policije.

Prema odluci organa vlasti, danas će za vrijeme održavanje Parade ponosa biti zabranjeno okupljanja na trasi ulicom Kneza Miloša od zgrade Vlade Srbije, preko ulice Kralja Milana do Terazija i Skupštine Grada Beograda.

Takođe će biti zabranjeni i skupovi koje su najavile desničarske organizacije.

Član Organizacionaog odbora Beograd Prajd je u izjavi za Anadolu Agency (AA) rekao da je već sasvim izvjesno da će šetnja biti održana i istakao da se pripadnici LGBT i oni koji učestvuju u šetnji okupljaju u blizini zgrade Vlade Srbije.

"Već nas se oko 200 okupilo i očekujemo da će biti oko dve hiljade učesnika Prajda", rekao je Miletić.

Učešće u šetnji najavili su i ministri u Vladi Srbije - ministar kulture Ivan Tasovac, evrointegracija Jadranka Joksimović, državne uprave Kori Udovički, kao i lider LDP-a Čedomir Jovanović.

U centru Beograda sinoć do poslije ponoći održan je protest pokreta "Dveri" koji je tražio da se zabrani održavanje Parade ponosa. Oni su za danas u 16 sati najavili porodičnu šetnju i vjersku službu s pravislavnim svještenicima na mjestu gdje budu šetale LGBT osobe.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.