Banjaluka: Obezbijeđeno 96 novih radnih mjesta

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Avg.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Obezbijeđeno 96 novih radnih mjesta

Putem subvencija grad će ove godine finansirati otvaranje ukupno 96 novih radnih mjesta u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima. Potvrdili su to u Gradskoj upravi i dodali da su to rezultati javnog poziva za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje. - U toku je priprema ugovora koji će grad potpisati sa korisnicima ovih subvencija - rekli su u Gradskoj upravi i podsjetili da je za ove namjene u budžetu planirano 700.000 KM. - Od toga 500.000 KM ide za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << i 200.000 KM za samozapošljavanje - rekli su u Gradskoj upravi, prenosi "Glas Srpske". Na ovaj javni poziv pristiglo je 165 zahtjeva. Među njima su 94 privredna subjekta koja su ovim putem htjela da zaposle nove radnike, i to 55 preduzetnika i 39 pravnih lica, a 71 fizičko lice se prijavilo za program samozapošljavanja. U ovoj godini pojednostavljeni su uslovi za ostvarivanje prava na ovu subvenciju. Lica koja su se prijavljivala na javni poziv morala su biti na birou samo mjesec, za razliku od prošle godine kada je uslov bio bar šest mjeseci. Ove godine su mogli aplicirati i subjekti koji to ranije nisu mogli, kao što su banke, osiguravajuća društva, agencije za posredovanje i prodaju, djelatnosti u oblasti obrazovanja i obuka, frizerski i kozmetički saloni, kao i teretane i fitnes centri. Mogli su se javiti na poziv i knjigovodstveni biroi, konsultantske i marketing agencije, kao i preduzeća koja pružaju usluge čišćenja objekata i auto-praonice. Iako je u prošloj godini na ime ovih subvencija grad planirao 760.000 KM, na kraju je raspodijeljeno 365.362 KM. Ovim subvencijama obezbijeđeno je zapošljavanje 59 novih radnika. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, u Banjaluci su u julu evidentirana 44.833 nezaposlena. - U toku ove godine najmanje novoprijavljenih je bilo u maju i to 1.366, a najviše u julu, 2.332. Radi zapošljavanja najviše lica je brisano iz evidencije Zavoda u junu i to 1.163, a najmanje u januaru, 560. Radi obavljanja privatne djelatnosti najmanje lica, njih 11, brisano je u januaru, a najviše u martu, 44 - navedeno je u podacima ovog zavoda. Osim subvencija za zapošljavanje, grad je u ovoj godini preko Garantnog fonda odobrio garancije za kredite devet privrednih subjekata u iznosu od 111.000 KM.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Banjaluka: Subvencije za otvaranje 96 novih radnih mjesta

Izvor: Capital.ba, 18.Avg.2014

BANJALUKA, U Gradskoj upravi Banjaluka u toku je priprema ugovora za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje, kojima će biti finansirano ukupno 96 novih radnih mjesta u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima. Za ove namjene u budžetu grada Banjaluka planirano...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.