Izvor: Blic, 09.Okt.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Komunalna policija preti uklanjanjem šatora štrajkača u parku

Štrajkačima u banjalučkom parku Mladen Stojanović ističe trodnevni rok Komunalne policije za uklanjanje šatora. U suprotnom, biće uklonjeni prinudnim putem, stoji u upozorenju koje su štrajkači dobili.

Međutim, štrajkači odgovaraju nadležnima da ne nameraju da idu iz parka gde su već devet meseci.

- Mi odavde ne idemo, svidelo se to nekome ili ne. Taj papir bez nečijeg potpisa sa pečatom nije validan. Drugo, to nije rešenje, to je upozorenje. Mi ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na to upozorenje oglušiti. U ponedeljak u 11 sati okupiće se ljudi. Nećemo dati uklanjanje šatora, a ako treba fizički ćemo se obračunavati sa njima -  kazao je štrajkač Njegoš Tomić, koji je sredinom februara prvi razapeo šator.

Tomić je sin poginulog borca, koji traži zaposlenje u Hidroelektranama na Drini.

Park i je mesto na kome građani mogu da se okupljaju ali je u ovom slučaju, kako se navodi u upozorenju Komunalne policije, problem je u zauzimanje javne površine na ovaj način.

Pročitajte još:

Štrajkač Radenko se nada da će on, kao i drugi štrajkači i njihovi šatori – ostati u parku.

- Ja mislim da se ovaj problem može rešiti, da nije puno veliki, uz malo dobre volje, može se to rešiti - smatra štrajkač Radenko Pecoje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠATORI OSTAJU U PARKU Banjalučki štrajkači očekivali deložaciju, komunalna policija nije došla

Izvor: Blic, 10.Okt.2016, 12:53

Uklanjanje šatorskog naselja štrajkača u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, koje je zakazano za danas, u 11 časova, nije izvršeno, jer se predstavnici komunalne policije nisu ni pojavili...Njegoš Tomić, zajedno sa ostalim strajkačima i predstavnicima medija, čekao je da dođu i sruše mu...

Nastavak na Blic...

Nisu srušeni šatori u parku 'Mladen Stojanović'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2016

Komunalna policija u Banjaluci nije danas izvršila rušenje šatora u parku Mladen Stojanović, u kojima već devet mjeseci štrajkuju članovi porodica poginulih boraca tražeći zaposlenje, smještaj te ostala prava koja im zakonom sljeduju. Iako je trodnevni rok istekao 10. oktobra u 11 sati, komunalci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.