Izvor: Blic, 12.Sep.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Komšiji ubio dva jareta, a tvrdi da je pucao u vazduh

Banjlučka policija je privela Dušana Đukić (51) zbog sumnje da je ubio dva jareta, koja su vlasništvo njegovog komšije, Bogdana Diljevića.

Ceo slučaj se odigrao tokom proteklog vikenda u mestu Bukvalek kod Banjaluke. Diljević je prijavio da mu je komšija ubio dva jareta, pa je na lice mesta upućena policija.

– Policijski službenici došli do saznanja da je jariće ubio Dušan Đukić. On je priveden i policiji je priznao da je pucao iz pištolja marke ‘norinko’, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je tvrdio da je pucao u vazduh i da nije imao nameru da ubije jariće – kaže izvor blizak ovoj istrazi.

On pojašnjava da je telo jednog jareta policija pronašla u gepeku Đukićevog vozila, dok je drugo, koje je bilo ranjeno, zatečeno u njegovoj šupi.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je o celom slučaju obavešteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje je ovaj događaj okvalifikovalo kao krivično djelo “mučenje i ubijanje životinja”, za koje se Krivičnim zakonom Republike Srpske predviđa novčana ili kazna do jedne godine zatvora.

– Tužilaštvo je naložilo da se preduzmu sve potrebne mere i radnje u cilju dokazivanja navedenog krivičnog dela i da se u redovnoj proceduri dostavi izveštaj protiv osumnjičenog – rekla je Markanovićeva.

Nakon kriminalističke obrade Đukić je pušten da se brani sa slobode, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.