Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKIRAN ZAGREB: Snajperisti i hiljade policajaca na ulicama, strahuje se od terorizma?!

Zbog najnovijih terorističkih napada širom Evrope, mjere bezbjednosti su i u Hrvatskoj veće nego inače

Američki potpredsjednik Džo Bajden dolazi u srijedu u Zagreb na samit čelnika jugoistočne Evrope. U hrvatskim medijima se ova posjeta analizira kao znak aktivnijeg uključivanja Sjedinjenih Država u rešavanju regionalnih problema i približavanje tog područja Zapadu.

Drugi čovek SAD učestvovaće na sastanku regionalne inicijative Brdo-Brioni koja okuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije i Albaniju. Na sastanku će pored predsednika zemalja u regionu, biti i predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i austrijski predsjednik Hajnc Fišer.

U vrijeme njegovog dolaska vazdušni prostor nad Hrvatskom biće zatvoren, a u vazduhu će biti dva hrvatska lovca MiG-21. Hrvatski mediji tvrde da će i Ef-Bi-Aj najverovatnije biti u kontrolnom tornju zagrebačkog arodroma i pratiće slijetanje aviona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbilo je da otkrije koliko će pripadnika policije biti angažovano na osiguranja boravka američkog potpredsednika u Zagrebu, iako se spekuliše o brojci od 4 do 5 hiljada policajaca.

Zbog najnovijih terorističkih napada širom Evrope, kao i u BiH, mjere bezbjednosti su vijeće nego inače. Pod nadzorom su i sve radikalne islamske grupe u BiH i Srbiji kako bi se onemogućio eventualni napad na američkog potpredsednika.

Očekuje se da će Bajden biti prevezen blindiranim automobilom od aerodroma do kancelarije hrvatske predsednice. Na ruti kretanja biće zavareni šahtovi, a na zgradama će biti snajperisti. Objavljene su i liste ulica gdje će saobraćaj biti obustavljen, kao i zabrane parkiranja i zaustavljanja u pojedinim dijelovima Zagreba.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.