Izvor: Blic, 12.Jan.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alija Delimustafić u sudnici: “Sve je montaža Federalne uprave policije, nisam kriv”

Deset od 38 optuženih u predmetu "Pravda", među kojima je i prvooptuženi Alija Delimustafić, danas je negiralo krivicu za organizovani kriminal, dok se još dvoje optuženih nije pojavilo u sudnici. Delimustafić je, pre nego što je negirao krivicu, predmet "Pravda" nazvao "montažom Federalne uprave policije".

- Ja nijedan kvadrat nekretnine nisam uknjižio na sebe i svoje prijatelje. Ovo je sve montaža Federalnog MUP - kazao je Delimustafić.

Krivicu su danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osim Delimustafića, negirali i Izet Musić, Suada Hadžić, Murisa Makarević, Sead Hodžić, Hamdo Spahić, te Ratko, Dušanka, Dobro i Vojko Đokić. U sudnici se nisu pojavili Nihad Druškić i Edin Arnautović. Na prošlom ročištu održanom 4. januara, Delimustafić je odbio da se izjasni o krivici tražeći od suda da mu se dodeli "pet, šest advokata koji će ga zastupati", nakon čega je vraćen u pritvor, piše Faktor.ba.

Tužilaštvo optuženima na teret stavlja krivična dela organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, povredu zakona od sudije, pranje novca, falsifikovanje isprave, prevaru i pomoć počiniocu nakon krivičnog dela. Alija Delimustafić optužen je da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

U optužnici se navodi da su u sudskim postupcima koje je vodila sudija Lejla Fazlagić Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Prema optužnici, činjenjem ovih krivičnih dela stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona KM.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.