Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Mar.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu

Aleksandra Kovač, umjetnica i kompozitorka filmske muzike, a sada i sudija popularnog tv formata "X Factor Adria", komponovala je muziku za animirani film "Separate lives" ("Odvojeni životi") režiserke Majre Ernandez Rios. Ovaj film, i Aleksandra kao dio autorskog tima, su nominovani za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award! Aleksandra je na ovom filmu radila tokom svoje magistrature na Edinburg univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburgh >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << Film Festivalu! "Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrijednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodjeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni dio muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu!", kaže Kovačeva. Aleksandra je član prestiznog američkog udruženja filmskih kompozitora Hollywood Elite Composers. Muziku za film je producirao Aleksandrin dugogodišnji muzički saradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu! (Blic)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Aleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu u Velikoj Britaniji

Izvor: Tracara.com, 25.Mar.2015

Bravo! Aleksandra Kovač, kantautorka i sudija popularnog tv formata X Factor Adria komponovala je muziku za animirani film  Separate lives režiserke Majre Ernandez Rios. Ovaj film, i Aleksandra kao deo autorskog tima, su nominovani za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award! Aleksandra...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.